Home > Recepten

Dadels met stiltonmousse

1 blaadje witte gelatine

75 gr stilton

3/4 dl slagroom

1 dl rode port

3 eetlepels aardbeien- of bosvruchtenjam

6 dadels
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gelatine.

Pureer de stilton met 1 eetlepel slagroom en 1 eetlepel port.

Verwarm 1 eetlepel port.

Knijp het blaadje gelatine uit en los dit in de warme port op.

Roer dit mengsel door de stilton.

Klop de rest van de slagroom stijf en spatel het stiltonmengsel er luchtig

door.

Laat de mousse in ± 1 uur opstijven.

Verwarm de rest van de port met de jam en laat de saus ± 2 minuten zachtjes inkoken.

Zeef de saus.

Snijd de dadels tot waaiertjes.

Spuit een toef stiltonmousse op 2 bordjes en garneer met de saus en de dadels.