Home > Recepten

Geitenkaasjes met peer, gegratineerd

30 gr gemengde ongezouten noten

4 stevige handperen

1 1/2 dl halfdroge witte wijn

het sap van 1/2 citroen

50 gr suiker

1/2 dl schenkstroop

4 kleine verse geitenkaasjes
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Kaasgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de noten grof.

Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten.

Breng de wijn met het citroensap, de suiker en water (genoeg om de peren onder te zetten) aan de kook.

Zet de peren in het kokende vocht, houd ze 3 minuten tegen de kook aan en laat ze in de pan afkoelen.

Neem de peren met een schuimspaan uit de pan en kook het vocht in tot er nog 1/3 deel over is.

Voeg de noten en de schenkstroop toe en breng de saus weer aan de kook.

Verdeel de kaasjes over 4 ovenvaste borden en laat ze onder de hete grill in ± 5 minuten licht kleuren.

Zet op elk bord een peer en lepel er een beetje saus over.

Serveer direct.