Home > Recepten

Peren in portsaus met Blue Stilton

4 roodkokende stoofpeertjes (Saint Rémy)

1/2 citroen

2 dl rode port

100 gr lichtbruine basterdsuiker

1 kaneelstokje

2 kruidnagels

1 mespunt nootmuskaat

150 gr Blue Stilton

8 walnoten
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Kaasgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de peertjes, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.

Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon en schil hem dun.

Breng in een pan de port met 1 dl water aan de kook en los er al roerend de suiker in op.

Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, de nootmuskaat en de citroenschil toe.

Leg de peertjes in de portsaus en stoof ze op laag vuur afgedekt in ± 10 minuten beetgaar.

Neem de citroenschil en de kruidnagels uit het stoofvocht.

Laat de peertjes afgedekt afkoelen.

Snijd de Stilton in reepjes.

Schik op 4 bordjes elk 4 peerpartjes, verdeel er de Stilton tussen, garneer met de walnoten en schenk er het stoofvocht over.