Home > Recepten

Perenflapjes met verse roomkaas

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)

1 rijpe handpeer

75 gr verse roomkaas

3 eetlepels aardbeienconfiture

2 eetlepels bloemenhoning

4 eetlepels geschaafde amandelen



Variatietips:

- Gebruik kersenconfiture in plaats van aardbeienconfiture.

- Bestrooi de flapjes in plaats van met amandelen met 4 eetlepels grofgehakte hazelnoten.
  • Omschrijving recept: Gebak; Nagerechten; Kaasgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Schil de peer en snijd hem in stukjes.

Prak de kaas met een vork los en roer er de confiture door.

Verdeel de peerstukjes en het kaasmengsel over de plakjes bladerdeeg en bestrijk de randen met wat water.

Vouw de plakjes schuin dubbel en druk de randen goed aan.

Verwarm de honing op een laag vuur en bestrijk de flapjes ermee.

Bestrooi ze met de amandelen.

Bak de flapjes in ± 20 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven goudbruin en gaar.