Home > Recepten

Ricotta-ijs met abrikozen

250 gr ricotta (of magere kwark)

2 eidooiers

100 gr poedersuiker

2 dl room

1 eetlepel amandellikeur

1 eetlepel bruine rum

1/2 theelepel geraspte limoenschil

1 blik abrikozen op zware stroop

25 gr pijnboompitten

10 gr gepelde pistachenootjes

olie om in te kwasten
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de ricotta of kwark door een zeef.

Klop de eidooiers met 50 gr poedersuiker schuimig.

Klop de room stijf.

Spatel de ricotta door het eierschuim en roer er de amandellikeur, rum, geraspte limoenschil en stijfgeklopte room door.

Doe de massa in een kom en zet die minstens 4 uur in het vriesvak.

Smelt de rest van de poedersuiker in een pan met dikke bodem en warm door

tot de stroop karameliseert.

Roer er de pijnboompitten door, giet de karamel op een met olie ingekwast

bakblik en ga er met een ingeoliede deegroller overheen.

laat de krokante laag afkoelen en ga er nog één keer met de deegroller over tot u grove stukjes krijgt.

laat het ricotta-ijs 1 uur voor het serveren in de koelkast wat zachter worden.

Schep 2-3 bolletjes op elk bord en werk af met de uitgelekte halve abrikozen, de krokantjes en de pistachenootjes.