Home > Recepten

Appelcarpaccio met roquefort

2 appels (Jonagold)

2 dl droge witte wijn

3 eetlepels vloeibare honing

4 gedroogde vijgen

150 gr roquefort
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Boor de klokhuizen met een appelboor uit de appels.

Schil de appels en snijd ze in dunne plakken.

Breng de wijn met de honing in een pan aan de kook, leg de appelplakken erin en kook ze afgedekt zachtjes 5 minuten; schep ze halverwege voorzichtig om.

Schep de appelplakken op een groot plat bord.

Laat het achtergebleven stoofvocht op hoog vuur in 5 minuten tot een siroop inkoken.

Snijd intussen de vijgen in reepjes en schep die door de siroop.

Laat de siroop tot het gebruik afkoelen.

Verdeel de appelplakken over 4 borden, schep er de afgekoelde vijgensiroop over en verkruimel er de kaas over.