Home > Recepten

Ricotta-citroensoufflé

2 citroenen

4 eieren

120 gr suiker

1 dl room

500 gr ricotta (of magere kwark)

4 eetlepels poedersuiker

een snufje bakpoeder

boter voor de vorm
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de citroenen goed en droog ze af.

Rasp de schil van 1 citroenhelft en pers beide citroenen uit.

Splits de eieren, klop de eidooiers met de suiker met een garde tot een romige, gele massa en voeg de room, de ricotta, het citroensap en de citroenschil toe.

Sla het eiwit met 3 eetlepels poedersuiker en het snufje bakpoeder zeer stijf en schep het voorzichtig door de eidooiermassa.

Vet de soufflévorm in en schep de massa er tot ± 1 1/2 cm onder de rand in.

Zet de soufflé in het midden van de op ± 160°C voorverwarmde oven en bak hem 35-40 minuten.

Bestrooi hem voor het serveren met de overgebleven poedersuiker.

Benodigdheden

een soufflévorm (inh. ± 1 1/2 liter)