Home > Recepten

Rogvleugel

rogvleugels

wat zout

bloem

boter



Voor de saus:

2 dl room 1 tl. Tomatenpuree

1/2 dl. witte droge wijn

1 el. diepvries-dille erdoor

eventueel 1 el. pastis of pernod

peper en zout.
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: @nk (nl.culinair)

Bereiding

Wij zijn dol op rogvleugel en ik maak het altijd als volgt:



Vleugels goed afspoelen, inwrijven met wat zout, door de bloem halen en de overtollige bloem erafkloppen en vervolgens zachtjes bakken in boter, plm. 4 min. per kant, afhankelijk van de dikte.



Voor de saus:

2 dl room verwarmen met 1 tl. tomatenpuree (goed roeren) en 1/2 dl. witte droge wijn.

Even laten inkoken tot het iets dikker wordt, vervolgens 1 el. diepvries-dille erdoor en, als je het toevallig in huis hebt, 1 el. pastis of pernod.

Op smaak afmaken met peper en zout.