Foie aux raisins van Mme Jean |
|
500 gr Lever olijfolie Cognac of Armagnac zout, peper 300-400 gr witte druiven witte wijn, entre deux mers. |
|
BereidingDit recept hoort eigenlijk gemaakt te worden met vette eendenlever en als je aandrong en er het geld voor over had dan wilde ze dat ook wel maken, maar haar foie aux raisins was van foie de génisse ofwel lever van een koe die nog niet gekalfd had. Vaarzenlever zou er mee overeen moeten komen. Lijkt in structuur natuurlijk niet op een smeuige foie de canard maar als gerecht was het heel bijzonder. Bovendien zou het met eendenlever nou niet echt een licht verteerbaar middagmaal zijn.Zout de lever en bak hem rondom in de olijfolie. Koekenpan met dikke bodem gebruiken. Hou de lever goed in beweging. Daarna een glas cognac of armagnac erbij en flamberen. Dan in een ovenschaal, de gewassen druiven (los) erbij, wat peper en een glas entre deux mers en in de oven (150 gr) zetten, 20 minuten. Daarna de lever in plakken snijden en serveren met de druiven er omheen en de saus natuurlijk! |
Home > Recepten