Stroopwafels 6 |
|
[voor de wafels:] 500 gram bloem 250 gram gesmolten boter 150 gram witte basterdsuiker 50 gram gist een beetje lauwe melk een ei [voor de vulling:] 500 gram stroop 300 gram donkere basterdsuiker 75 gram boter een theelepel kaneelpoeder Ik gebruik LYONS Kitchensyrup. Dit is een Engelse syrup |
|
BereidingMaar dit is niet een eenvoudig recept!!!!Roer de ingredienten voor de wafels in een ruime kom tot een deeg. Zet weg op een warme plaats voor 1 uur. De gist heeft dan tijd om het beslag te laten rijzen. Kneed het dan opnieuw even door en maak ronde balletjes van de massa. (groote van een pingpongbal). Ik gebruik een “Pizzelle” cookies iron. Meeste grote winkels, i.e. Macy’s of anders Target of Best, Service Merchandise heeft ze wel. Ze zijn niet goedkoop, ik heb de mijne al vele jaren. Ik had altijd moeite met de stroop ervoor te maken, todat ik dit recept zag. (De “Pizelle” iron heeft ook recipes ervoor, en ik heb altijd die recepten gebruikt, makkelijker en een lekkerder “cookie”. Je moet wel meteen de wafels besmeren met het stroop-boter mengsel. Ook kun je de wafeltjes oprollen en dan in de stroop-boter mengsel dopen. Boter en suiker en kaneel door de stroop werken, waardoor deze nog stijver en nog kleveriger wordt. (The microwave is especially great for this). De bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling. Maak van de wafelingredienten een deeg. Laat het deeg drie kwartier rijzen, liefst op een vochtig-warme plek. Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een flinke knikker. Vulling: Verwarm de stroop en meng de andere ingredienten er door. Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar. Licht met een mes de wafel uit het ijzer. Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op. |
Home > Recepten