Home > Recepten

Erwtensoep, feestelijke

3 bosuitjes

2 eetlepels olijfolie

600 g diepvriesdoperwtjes

1 theelepel Provençaalse krulden

1 1/2 liter kippenbouillon

versgemalen peper; zout

200 g kipfilet (vleeswaar)

1 eetlepel (grove) mosterd

125 ml crème fraîche

3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 10
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: C1000

Bereiding

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de bosuitjes zachtjes aan. Voeg de doperwtjes, de Provençaalse kruiden en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook de doperwtjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Pureer de doperwtjes en de bouillon met de staafmixer (of in de keukenmachine) tot een mooi gebonden soep.

Breng de soep op smaak met peperen zout. Snijd de plakjes kipfilet in flinterdunne reepjes. Roer de mosterd door de crème fraîche, breng dit op smaak met peper en zout. Schep de doperwtensoep in 10 warme diepe borden en maak in het midden een bergje van de reepjes kipfilet. Schep er een lepeltje mosterdroom op en strooi de peterselie erover.

Notities

Wijntip: Freixenet Cordon Negro Seco, licht droog