Home > Recepten

Varkenshaasje met citroenrisotto

2 citroenen

1 ui

2 teentjes knoflook .

12 dl kruidenbouillon (van tabletten)

l50 g boter

100 g magere spekreepjes (C1000 Selectie)

600 g rijst

1 theelepel tijm

400 g oesterzwammen

4 varkenshaasjes # ca. 250 g

versgemalen peper, zout

1 1/2 dl droge witte wijn

2 dl kippenbouillon (van een tablet)

5 eetlepels fijngehakte peterselie

100 g gerapte Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Rijstgerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: C1000

Bereiding

Meeneemgerecht.



Thuis voorbereiden

Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil dun af, pers de vruchten uit en roer de rasp en het sap door elkaar.



Ter plekke bereiden

Pel en snipperde ui en de knoflook. Breng de bouillon aan de kook. Verhit de helft van de boter en fruit de ui met de knoflook en de spekreepjes al omscheppend in ca. 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de rijst en de tijm toe en bak de rijst al omscheppend totdat de korrels glazig zien. Voeg 2 dl van de bouillon toe en breng de risotto al roerend aan de kook. Voeg als de bouillon helemaal is opgenomen weer 2 dl bouillon toe. Ga door totdat alle bouillon is opgebruikt. Laat de risotto in ca. 25 minuten gaar koken. Roer de risotto regelmatig om. Borstel intussen de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes.

Vouw het onderste dunne puntje van elk varkenshaasje om en steek ze met een cocktailprikker vast. Bestrooi het vlees met peper. Verhit de rest van de boter en bak de varkenshaasjes rondom bruin en in ca. 7 minuten ros#. Keer het vlees regelmatig. Neem de haasjes uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Voeg de oesterzwammen aan het bakvet toe en bak ze al omscheppend bruin.

Voeg de wijn en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Schep het citroensapmengsel, de peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto en neem de pan van het vuur. Snijd de varkenshaasjes in plakjes en lepel de saus met de oesterzwammen erover.

Notities

Lekker met haricots verts.



Wijntip: Chili witte wijn, droog