Home > Recepten

Gembertiramisu

1 sinaasappel

1 eenkopszakje Earl Greythee

3 eetlepels suiker

6 plakjes cake van ca.l cm dik

1/4 1 slagroom ('s Lands Beste)

400 g mascarpone

5 eetlepels fijngehakte gemberbolletjes

4 eetlepels gembernat

poedersuiker

cacaopoeder
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: C1000

Bereiding

Meeneemgerecht.



Thuis voorbereiden

Boen de sinaasappel onder stromend water schoon en rasp de oranje schil dun af.

Pers de vrucht uit. Vul het sinaasappelsap aan met water tot 1 1/2 dl en breng het mengsel met de suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en hang het theezakje in het hete mengsel. Laat de thee 15 minuten trekken. Neem het theezakje eruit en roer de sinaasappelrasp erdoor. Snijd de cakeplakjes in reepjes, zodat ze precies in de glaasjes passen waarin de tiramisu geserveerd wordt. Klop de slagroom stijf. Klop de mascarpone met de gehakte gember en het gembernat los en spatel de slagroom erdoor. Verdeel 1/3 deel van de cakereepjes over kleine glaasjes (inhoud ca. l dl) en druppel er een beetje van het theemengsel over. Verdeel 1/3 deel van het mascarponemengsel over de cake en herhaal deze 2 lagen totdat alle cake en het thee - en mascarponemengsel is opgebruikt. Strijk de bovenkanten en zet ze tot gebruik in de koelkast.



Ter plekke bereiden

Bedek de helft van het glaasje met een stukje recht afgesneden papier en bestuif het met poedersuiker. Schud het papiertje af en leg het op de met

poedersuiker bestoven kant. Bestuif vervolgens de andere helft met cacaopoeder.

Notities

Wijntip: Roc du Bel Air Bergerac Moelleux, zoet en fruitig