Home > Recepten

Bisque met krab., snelle

1/2 kop gekookt krabvlees

2 koppen visbouillon

1 snee witbrood zonder korst

2 eetl room

1/3 kop melk

1 eetl olie

1 ontvelde tomaat

1 rode paprika

zout, peper

knoflook, tijm.
  • Omschrijving recept: Soepen; Schaaldiergerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Peter BVA (nl.culinair)

Bereiding

Allereerst even een definiëring van bisque. Dit is een franse benaming voor een gebonden soep waarin schaal- of schelpdieren zijn verwerkt.



Zelf heb ik (nog) geen bisque gekookt dus ik kan daarom niet uit eigen (kook)ervaring spreken.Overigens, de recepten die ik op mijn site heb gezet, heb ik zelf gekookt. Ze zijn in meer of mindere mate geënt op cq geïnspireerd door bestaande recepten.





Bereiding: week het brood in de melk en maak het fijn. Bak de fijngehakte tomaat en paprika in de olie. breng het op smaak met zout, peper, knoflook(poeder) en tijm. Voeg het brood en het krabvlees toe. Laat het geheel een paar minuten doorkoken. Giet de visbouillon erbij en laat het geheel nog eens 5 minuten koken. Meng alles nog eens goed mbv een staafmixer (keukenmachine) en dien de soep meteen op.