Home > Recepten

Bisque de crevettes

500 g rauwe (middelgrote) garnalen

60 g boter

2 eetl bloem

2 l visbouillon

1/2 theel paprikapoeder

250 ml room

80 ml droge sherry.
  • Omschrijving recept: Soepen; Garnalengerechten
  • Bron: Peter BVA (nl.culinair)

Bereiding

Bereiding: Pel de garnalen en trekt het donkere darmpje eruit. Houd de kop en de schalen apart. Verhit de boter in een pan en bak de garnalenkoppen en -schalen een 5 minuten. Kraak de schalen licht. Voeg de bloem toe en roer tot een en ander bindt. Voeg de bouillon en paprikapoeder toe. Breng dit al roerende aan de kook. Laat de soep vervolgens 10 minuten op een laag vuur koken. Zeef het mengsel. Giet de soep (vloeistof) weer in de pan en voeg de garnalen toe. Kook deze een paar minuten mee. Laat de soep iets afkoelen en pureer vervolgens de soep. Voeg de room en sherry toe en warm het geheel nog eens goed op. Op smaak brengen met zout en peper. Garneer met een streepje room en wat paprikapoeder.