Home > Recepten

Wonton, gebakken

12 velletjes Wan tan deeg (speciaal voor te frituren)



vulling:

50 gr. Schouderham·

30 gr. Gepelde garnalen·

15 gr. Vetspek·

1 st. Chinese champignons



Smaakstoffen Vulling:

1 ½ gr. Zout·

1 ½ gr. Ve-tsin·

3 gr. Suiker·

4 gr. Aardappelmeel·

snufje bakpoeder·

2 ½ cc. sesamolie·

10 cc. Slaolie·

2 ½ cc. elicit
  • Omschrijving recept: Dimsum; Chinees
  • Bron: evloenen (nl.culinair)

Bereiding

Bereidingswijze: · laat de Chinese champignons enige tijd van te voren in water weken.· Snijd daarna de ham, de garnalen, het vetspek en de champignons heel fijn· Doe de ingredienten in een kom en voeg de smaakstoffen toe.· Meng de ingredienten net zolang door elkaar totdat een papperig geheel ontstaat.· Laat de vulling 1 uur in de koelkast opstijven en op smaak komen·

Maak van de vulling een balletje van 10 gr., leg dit midden op een Wan Tan velletje en vouw het deeg dicht met de vier hoekpunten naar boven. Maak op deze wijze 12 st. Wan Tans.

Frituur de gevulde Wan Tans

gedurende ± 2 minuten in olie van 180º Celcius en laat ze uitlekken.

Notities

Bijzonderheden: · Bij gebakken Wan Tans wordt apart pikante of zoetzure saus geserveerd