Home > Recepten

Tongschar Newburg

> 8 tongscharfilets( of meer naar gelang hun grootte)

> 1 wit van ei

> 1 dl. room

> 2 eetl. gehakte peterselie

> 3 druppels tabasco

> Voor de saus

> 1 eetl boter

> 1 eetl. bloem

> 1 dl. room

> 1 eierdooier

> 2 eetl. droge sherry

> paprikapoeder

> de ingekookte bouillon

> Voor de bouillon:

> water( genoeg om vis onder te dompelen)

> 1 glas droge witte wijn

> 3 schijven citroen

> 1 sjalot

> 1 laulierblad

> 3 zwarte peperkorrels

> 1 koffielepel dragon

> 1 koffielepel zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Gerard Massalt (nl.culinair)

Bereiding

De vis spoelen onder stromend water, flink droog deppen met keukenpapier; de 6 mooiste filets opzij leggen.

De 2 overblijvende filets in stukjes snijden en samen met het eiwit, de room, peterselie, tabasco en zout in de mixerbeker op hoge snelheid, tot een homogene lichtgroene massa mengen.

Strijk de vulling mooi gelijk uit over de filets, de rand vrijlaten en oprollen; van de kop af beginnen. Beboter een schotel en plaats er de rolletjes rechtop in. Overgiet ze met bouillon gemaakt van de witte wijn en water, de sjalot, de citroen, laurier, de peperkorrels, dragon en zout; laat 5 minuten pocheren tot ze in het midden gaar zijn; laat ze uitlekken en houd ze warm.

Maak een roux, voeg er de ingekookte bouillon en de room bij, laat doorkoken.

Van het vuur weg: de eierdooier, de sherry en wat paprikapoeder bijvoegen; bijkruiden indien nodig.

De saus op het bord doen, de vis erop schikken, groenten en aardappelen er naast.