Spaghettini met courgette en pancetta |
|
200 gr spaghettini (dunne spaghetti) 200 gr kleine courgette 25 gr pijnboompitten 100 gr pancetta in blokjes (of ontbijtspek) 1 takje rozemarijn 2 tenen knoflook olijfolie peper geraspte parmezaanse kaas |
|
BereidingDe afgelopen weken ben ik op vakantie geweest in Italië.Net als vorig jaar heb ik de recepten van wat ik heb gekookt genoteerd. De recepten zijn voor 2 personen. Snijd de courgette in dunne plakjes en hak de tenen knoflook fijn. Bak de blokjes spek aan in een beetje olijfolie en voeg de pijnboompitten en de knoflook toe. Bak dit een paar minuten en doe dan de courgettestukjes erbij, samen met de fijngeknipte rozemarijn en ruim peper. Laat dit ongeveer 25 minuten zacht sudderen, af en toe doorroerend. Kook ondertussen de spaghettini in ruim gezouten kokend water niet te gaar, giet af en roer het courgettemengsel erdoor. Dien op, en geef er de parmezaanse kaas bij. NotitiesWij aten dit met sla bestaande uit frisee, eikenbladsla, tomaat en lenteui. |
Home > Recepten