Home > Recepten

Cavatelli met paddestoelen, verse

175 gr verse cavatelli (pasta)

15 gr gedroogde paddestoelen

150 gr champignons

20 gr boter

1 dl room met paddestoelsmaak (ai funghi porcini)

parmezaanse kaas, versgeraspte peper en weinig zout
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Paddestoelgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Lisa Biondi

Bereiding

Week de gedroogde paddestoelen een uur in een kommetje met heet water. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 10 gr boter in een diepe koekenpan en bak de champignons, samen met de uit het weekwater gehaalde paddestoelen, Gooi het weekwater niet weg.

Doe de room en de resterende 10 gr boter erbij en roer goed door. Laat nog even zacht pruttelen. Roer dan 2 eetl parmezaanse kaas door de champignonsaus. Als het geheel wat te dik wordt kan het verdund worden met een scheutje paddestoelwater.

Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water beetgaar. Giet af in een zeef en vermeng het met de saus in de koekenpan.

Dien op, met een schaaltje extra parmezaanse kaas erbij.