Avocado-zalmburger |
|
1 sjalot 1 tomaat 3 takjes basilicum 6 kleine blaadjes lollo rosso 6 kleine blaadjes lollo bionda 200 g gerookte zalm 2 el citroensap cayennepeper Worcestershire saus peper en zout 1 kleine avocado 3 el olijfolie |
|
BereidingVoorbereidingPel en snipper de sjalot. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Was de sla en dep de blaadjes droog. Bereiding Snijd de zalm in heel dunne reepjes. Schep de zalm met de sjalot, ½ el citroensap, een mespunt cayennepeper, een paar druppels worcestershire saus en wat peper en zout door elkaar. Halveer de avocado, verwijder de pit. Schil hem, snijd het vruchtvlees in dunne parten en besprenkel het met 1/2 el citroensap. Roer een dressing van de olie, de rest van het citroensap, de tomatenstukjes, de basilicum en wat peper en zout. Leg de ring midden op een bord en verdeel er 1/4 deel van de zalmreepjes over. Verdeel er de helft van de avocado en nogmaals ¼ deel van de zalm over. Neem de ring voorzichtig weg. Maak op een tweede bord nog een zalmburger met de rest van de zalm en de avocado. Serveren Garneer met de sla en schep de dressing er omheen. NotitiesLekker met patat frites en een groene salade.Benodigdheden1 grote ronde ring van ca 9 cm doorsnede (uitsteker) |
Home > Recepten