Home > Recepten

Avocado-zalmburger

1 sjalot

1 tomaat

3 takjes basilicum

6 kleine blaadjes lollo rosso

6 kleine blaadjes lollo bionda

200 g gerookte zalm

2 el citroensap

cayennepeper

Worcestershire saus

peper en zout

1 kleine avocado

3 el olijfolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Ina Verduin (maillijst nl.culinair)

Bereiding

Voorbereiding

Pel en snipper de sjalot. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Was de sla en dep de blaadjes droog.



Bereiding

Snijd de zalm in heel dunne reepjes. Schep de zalm met de sjalot, el citroensap, een mespunt cayennepeper, een paar druppels worcestershire saus en wat peper en zout door elkaar.

Halveer de avocado, verwijder de pit. Schil hem, snijd het vruchtvlees in dunne parten en besprenkel het met 1/2 el citroensap.

Roer een dressing van de olie, de rest van het citroensap, de tomatenstukjes, de basilicum en wat peper en zout.

Leg de ring midden op een bord en verdeel er 1/4 deel van de zalmreepjes over. Verdeel er de helft van de avocado en nogmaals deel van de zalm over. Neem de ring voorzichtig weg.

Maak op een tweede bord nog een zalmburger met de rest van de zalm en de avocado.



Serveren

Garneer met de sla en schep de dressing er omheen.

Notities

Lekker met patat frites en een groene salade.

Benodigdheden

1 grote ronde ring van ca 9 cm doorsnede (uitsteker)