Home > Recepten

Rabarber-rijsttaart

250 gram gezeefd tarwemeel

75 gram boter

30 gram suiker

1 ei

15 gram verse gist

0,5 dl lauwe melk

snufje zout

75 gram witte rijst of paprijst

halve liter melk

1 kilo rabarber

75 gram dadels

0,5 dl appeldiksap

0,5 dl water

eidooier

75 gram suiker

eetlepel custardpoeder

twee eiwitten

mespuntje zout
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Karel (maillijst nl.culinair)

Bereiding

1. Maak een bodem van 250 gram gezeefd tarwemeel, 75 gram boter, 30 gram suiker, 1 ei, 15 gram verse gist, 0,5 dl lauwe melk en een snufje zout. Doe de meel in een kom, maak er een kuiltje in en doe daarin de suiker. Los de gist op in de melk giet dit op de suiker. Roer alles door elkaar. Doe dan de boter, het ei en het zout erbij. Kneed het deeg goed door. Laat dit afgedekt een half uur op een warme plek staan. Kneed het deeg nog eens goed door en bekleed hiermee een springvorm van 26 cm doorsnee. Laat het nog eens vijftien minuten rijzen.

2. Maak rijstepap van 75 gram witte rijst of paprijst en een halve liter melk.

3. Maak een moes van 1 kilo rabarber, 75 gram dadels, 0,5 dl appeldiksap en 0,5 dl water (zie recept rabarbermoes).

Laat de rabarber in een zeef uitlekken. (het opgevangen sap is lekker om te drinken!)

4. Roer in een kom een eidooier met 75 gram suiker en een eetlepel custardpoeder glad. Roer het mengsel door de rijstepap.

5. Verwarm een oven voor op 200 graden of gasovenstand 3.

6. Klop twee eiwitten stijf met een mespuntje zout.

Schep dit door het rijstmengsel.

7. Bedek de deegbodem met de rabarber en doe er dan het rijstmengsel op.

8. Bak de taart in 25 minuten gaar.



Absoluut lekker.



Bron: site van de alternatieve consumentenbond.