Home > Recepten

Koffielikeur 5

1) 1 liter jonge jenever

100 koffiebonen

5 zakjes vanillesuiker



2) 1 liter jenever.

200 koffiebonen.

2 zakjes vanillesuiker.

Pondje donkerbruine basterdsuiker.
  • Omschrijving recept: Drankjes met alcohol
  • Bron: nl.culinair

Bereiding

1) Doe alles in een schone, goed afsluitbare fles en schud deze even om.

Enkele weken laten liggen en af en toe ( een of twee keer per week) even omschudden.

Na een week of zes zou er dan een soort van koffielikeur in de fles moeten zitten. Heb vanmiddag een fles jenever gekocht en 100 koffiebonen af zitten tellen. (Het zal niet op een boon aankomen, maar het was vast een grappig gezicht...)

Ben benieuwd wat het gaat worden!

(Thomas Kiefer)



2) Je vergeet alleen een belangrijk ding. De suiker. Vorig jaar gaf iemand hier eens een meer dan prima recept wat ik reeds een paar maal heb gebruikt en dat geeft een prima koffielikeur.

8 weken in een fles, wekelijks omschudden zodat de suiker goed oplost, daarna zeven en klaar is ie. (Staf)