Home > Recepten

Gingerbread/Gemberbrood

45 g boter

1/2 kop basterdsuiker

2 eieren

1 el suikerstroop

1 kop zelfrijzend bakmeel

1 1/2 tl gemberpoeder

1/2 kop melk

1/2 tl baksoda

1/2 kop geslagen room

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Brits; Amerikaans
  • Bron: Anne Wilson - Engelse muffins, scones en cakes

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer boter en suiker licht en romig en klop de eieren er en voor een goed door. Roer de stroop erdoor.

2. Zeef meel en gemberpoeder en schep dit mengsel om en om met melk en baksoda door het botermengsel.

3. Giet het beslag in een ingevette taartvorm van 20 cm, bak de taart 40 min en laat hem afkoelen op een taartrek.

4. Snijd de taart doormidden en besmeer de onderste helft met slagroom. Leg de andere helft erop en bestrooi hem met poedersuiker.