Haaienvinnensoep met krab |
|
60 gr. gedroogde haaivinnen 1,5 liter of 7,5 kop kippenboullion 60 gr. verse gemberwortel 20 ml of 4 tl chinese wijn 60 gr krabvlees zout naar smaak 3 gr of 1/2 tl ve-tsin 10 ml oestersaus 5 gr maïzena 1 ei, losgeklopt |
|
BereidingSnij de gember in stukjes, voeg 10 ml chinese wijn toe en kook dit mengsel met de haaivinnen minimaal 3 uur in 1l kipbouillion.Verwarm de rest van de bouillion. Voeg de haaivinnen en het krabvlees toe. Voeg zout, ve-tsin en oestersaus toe. Laat de soup een paar minuten zachtjes koken. Roer de maïzena glad met wat water en bind de soep hiermee. Voeg het ei en de rest van de chinese wijn toe. Haal de opan uit de vuur. Schep de soep in voorwerwarmde soepkommen. |
Home > Recepten