Home > Recepten

Haaienvinnensoep met krab

60 gr. gedroogde haaivinnen

1,5 liter of 7,5 kop kippenboullion

60 gr. verse gemberwortel

20 ml of 4 tl chinese wijn

60 gr krabvlees

zout naar smaak

3 gr of 1/2 tl ve-tsin

10 ml oestersaus

5 gr maïzena

1 ei, losgeklopt
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Faustino Arnaiz moreno (nl.culinair)

Bereiding

Snij de gember in stukjes, voeg 10 ml chinese wijn toe en kook dit mengsel met de haaivinnen minimaal 3 uur in 1l kipbouillion.

Verwarm de rest van de bouillion. Voeg de haaivinnen en het krabvlees toe.

Voeg zout, ve-tsin en oestersaus toe. Laat de soup een paar minuten zachtjes koken.

Roer de maïzena glad met wat water en bind de soep hiermee. Voeg het ei en de rest van de chinese wijn toe. Haal de opan uit de vuur.

Schep de soep in voorwerwarmde soepkommen.