Botervis met wilde spinazie |
|
3 ons botervis 1/2 pond wilde spinazie 2 a 3 zongedroogde tomaten 2 a 3 ansjovisjes uit blik 1 a 2 teentjes knoflook olijfolie zwarte peper |
|
BereidingSpinazie wassen en harde stelen verwijderenKnoflook fijn snijden, evenals de tomaten en de ansjovisjes. Olie in braadpan (wok) verwarmen en de ingredienten hierin bakken. Vervolgens de de grofgesneden spinazie toevoegen. In koekepan olie verhitten tot die gaat walmen, vervolgens de vis (eventueel in twee platte stukken gesneden) rondom snel dichtschroeien. Beetje versgemalen peper er over. Serveertips De roergebakken spinazie midden op een bord leggen, daarop de vis leggen en klaar is kees. Wilde spinazie is lekkerder dan gewone. Lijkt iets duurder, maar er is ook minder van nodig, omdat het niet zo slinkt. Wel goed wassen |
Home > Recepten