Home > Recepten

Spaghetti-vissalade, a la Harry, koude

1 pak spiraalspaghetti - tricolore

2 blikje tonijn

2 blikje zalm

2 blikje sardientjes

2 hardgekookte eieren

diverse uitgeperste knoflookteentjes (of knoflookpoeder).

diverse eetlepels mayonaise

1 à 2 eetlepels olijfolie

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

eventueel wat in ringen gesneden olijven toevoegen, groen en/of zwart.

eventueel wat ananas stukjes toevoegen.
  • Omschrijving recept: Salades
  • Bron: Karel (maillijst nl.culinair)

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de paprika's in kleine stukjes. De hardgekookte eieren met een vork kleinmaken, daarna de uitgeperste knoflookteentjes (of knoflookpoeder) er overheen strooien.

Maak een sausje van de mayonaise en de olijfolie.

Pak een grote pan o.i.d. en doe daarin de afgekoelde spaghettispiralen, dan de paprika,

eieren en de verschillende soorten vis. Hutsel dit alles door elkaar met een houten lepel. En uiteindelijk doe je de saus er doorheen.

Gebruik voldoende mayonaise, maar maak het niet te vet.



Dit ook nog eens geserveerd met een salade van komkommer of tomaten is heerlijk.