Cicoria e fagioli (Italie) |
|
350 g krulandijvie zout 3 teentjes knoflook 5 eetlepels olijfolie 1 kleine rode chilipeper ½ l blik witte bonen 6 sneetjes boerenwitbrood |
|
BereidingIk had zin om eens wat anders dan Stamppot rauwe andijvie te maken van de andijvie die ik vanmiddag gekocht heb. Als neuzend in m'n receptenverzamelingkwam ik dit recept tegen, notabene uit de Abruzzi, het deel van Italie waar ik over ca. een maand op vakantie ga. Nou, dat moet nu natuurlijk gegeten worden, dat snap je. Dit gerecht wordt meestal met wilde krulandijvie bereid, die iets bitterder is dan de gekweekte variant. Was de krulandijvie en kook hem in weinig water met zout gaar. Laat de andijvie uitlekken en hak de bladeren fijn. Druk de teentjes knoflook iets plat met een mes en fruit ze zachtgeel in de helft van de olijfolie. Doe de krulandijvie en chilipeper erbij en roer alles goed door. Schep de bonen door het andijviemengsel en laat het geheel enkele minuten doorwarmen. Verwijder de knoflook en de chilipeper. Rooster intussen het brood goudbruin. Bedruppel elke portie bonen met olijfolie en geef het geroosterde brood er apart bij. |
Home > Recepten