Home > Recepten

Couscous salade (Marokko)

375 ml groentebouillon (van blokje)

2 el olijfolie

1 rode ui, fijngehakt

1 tl kaneel

1 kopje gedroogde abrikozen, gehalveerd

1½ kopje couscous

½ kopje gepelde pistachenootjes

1 kopje muntblaadjes, fijngehakt



DRESSING

1 el honing

sap van 1 citroen

60 ml olijfolie

zout

peper
  • Omschrijving recept: Salades; Marokkaans
  • Bron: Elle eten

Bereiding

Schenk de bouillon in een diepe pan en breng op hoog vuur aan de kook.

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan, voeg de ui toe en laat glazig worden. Voeg kaneel en abrikozen toe, zet het gas laag, voeg de couscous toe en roer goed door elkaar. Giet vervolgens de kokende bouillon scheutje voor scheutje erdoor en roer stevig met een vork zodat alles goed mengt. Haal de pan van het vuur, doe een deksel erop en laat ca. 5 min.

staan. Maak intussen de dressing: doe honing, citroensap, olijfolie, zout en peper in een leeg potje met schroefdeksel en schudt totdat de ingredienten goed vermengd zijn. Haal het deksel van de pan met couscous, voeg pistachenootjes en munt toe en roer door elkaar met een vork. Giet vlak voor het serveren de dressing over de salade.