Home > Recepten

Tabouleh 3 (Marokko)

½ l groentebouillon

300 gr couscous

1½ dl olijfolie

1 komkommer

5 tomaten

½ bos munt

3 eetl. witte wijnazijn

1 theel. dijonmosterd

7 eetl. sinaasappelsap

3 eetl. limoensap

zout

cayennepeper

4 tenen knoflook

2 rode pepers
  • Omschrijving recept: Salades; Marokkaans
  • Bron: Sla!

Bereiding

Breng de groentebouillon aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de couscous opzwellen, neem de pan van het vuur en dek af. Laat 5 min. staan en roer de couscous voorzichtig door, terwijl je 2 eetl. olijfolie toevoegt.

Doe de couscous over in een schaal en laat afkoelen. was de komkommer en halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in stukken. Strooi 1 eetl. zout over de komkommer en laat uitlekken in een vergiet.

Was de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de munt, hak de helft fijn en snijd de andere helft in reepjes.

Maak een marinade van 3 eetl. sinaasappelsap, limoensap, 6 eetl. olijfolie, mosterd, zout, cayennepeper en de witte wijnazijn. Meng de marinade met de couscous, de komkommer en de tomaatblokjes. Was de rode pepers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze zeer fijn. Ontvel de knoflooktenen en hak ze fijn.

Meng het resterende sinaasappelsap en olijfolie met de gehakte knoflook, de fijngesneden rode pepers en de fijngehakte munt. Doe dit bij de couscoussalade.

Schep vlak voor het opdienen de reepjes munt door de salade.

Notities

Lekker met gekookte eieren.