Home > Recepten

Pompoensoep 5

pompoen van ca. 1 kg

olie

2 lepels boter

2 stengels bleekselderij

1 ui

een pot gevogeltefond

zout en peper

nootmusjkaat

1 dl culinaire room of 1 dl slagroom met 1 lepel maïzena

bleekselderij
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vet een pompoen van ± 1 kg met olie in en leg hem in een ovenschaal 1 uur in een oven van 180°C.

Snijd hem dan open en schep de zaden en het zachte vruchtvlees eruit.

Spoel de zaden schoon en rooster ze uitgespreid op de bakplaat 20 minuten in de oven.

Smoor het vruchtvlees in 2 eetlepels boter, voeg 2 stelen bleekselderij en 1 gehakte ui toe en fruit ze mee.

Pureer dit mengsel en verdun het met een pot gevogelte-fond en evenveel water.

Breng het geheel vervolgens aan de kook.

Maak op smaak met zout, peper uit de molen en nootmuskaat en voeg 1 dl culinaire room (of 1 dl slagroom en 1 eetlepel maïzena) toe.

Verdeel de soep over de borden en bestrooi met verse, geknipte bleekselderij en wat geroosterde pitten.