Pompoensoep 6 |
|
1 kg pompoen 3 uien 2 tenen knoflook 2 lepels kruidenboter 1,5 l kruidenbouillon peper en nootmuskaat 1 thl citroenrasp croûtons bieslook |
|
BereidingMaak een stuk pompoen van 1 kg schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.Snipper 3 uien en 2 teentjes knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in 2 eetlepels kruidenboter goudgeel en bak de stukjes pompoen 5 minuten omscheppend mee. Schenk er dan 1 1/2 liter kruidenbouillon bij, voeg versgemalen peper en nootmuskaat toe en laat de soep ± 30 minuten zacht koken. Pureer de massa en voeg eventueel nog wat water toe voor de juiste dikte. Roer er 1 theelepel geraspte citroenschil door. Schep de soep in borden en bestrooi hem aan tafel met croûtons en geknipte bieslook. |
Home > Recepten