Home > Recepten

Pompoensoep 6

1 kg pompoen

3 uien

2 tenen knoflook

2 lepels kruidenboter

1,5 l kruidenbouillon

peper en nootmuskaat

1 thl citroenrasp

croûtons

bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een stuk pompoen van 1 kg schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snipper 3 uien en 2 teentjes knoflook fijn.

Fruit de ui en de knoflook in 2 eetlepels kruidenboter goudgeel en bak de stukjes pompoen 5 minuten omscheppend mee.

Schenk er dan 1 1/2 liter kruidenbouillon bij, voeg versgemalen peper en nootmuskaat toe en laat de soep ± 30 minuten zacht koken.

Pureer de massa en voeg eventueel nog wat water toe voor de juiste dikte.

Roer er 1 theelepel geraspte citroenschil door.

Schep de soep in borden en bestrooi hem aan tafel met croûtons en geknipte bieslook.