Home > Recepten

Appel-pompoensoep

1 1/2 eetlepel olie

1 fijngehakte ui

1 eetlepel fijngehakte gemberwortel

400 gr in dobbelsteentjes gesneden pompoen

3 geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen

3 geschilde en in stukjes gesneden appels (bijvoorbeeld Granny's)

1/2 theelepel koenjit

1 theelepel kerriepoeder

1/2 theelepel kaneel

8 dl kippenbouillon toe

suiker, peper en zout.

3 eetlepels fijngehakt korianderblad

1/8 liter crème fraîche
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit in een ruime pan 1 1/2 eetlepel olie en fruit daarin 1 fijngehakte ui goudgeel. Voeg 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel, 400 gr in dobbelsteentjes gesneden pompoen, 3 geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen, 3 geschilde en in stukjes gesneden appels (bijvoorbeeld Granny's), 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel kerriepoeder en 1/2 theelepel kaneel toe en bak dit al omscheppend 5 minuten. Voeg dan 8 dl kippenbouillon toe, breng het geheel aan de kook en kook de groenten in 30 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer en breng haar op smaak met wat suiker, peper en zout.

Roer 3 eetlepels fijngehakt korianderblad door 1/8 liter crème fraîche en serveer dit bij de soep.