Home > Recepten

Witlofsoep met pecannoten

2 struikjes witlof

10 gr boter

1 theelepel tijm

2 dl melk

1 rundvleesbouillontablet

zout, peper

25 gr pecannoten

1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was het witlof en snijd de struikjes in stukken.

Smelt de boter in een pan, schep het witlof en de tijm erdoor en smoor het witlof ± 2 minuten.

Voeg de melk, 2 dl water en het bouillontablet toe, breng de soep aan de kook en laat haar ± 4 minuten zachtjes doorkoken.

Hak de pecannoten fijn.

Pureer de soep.

Verwarm de soep opnieuw en breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de noten en het bieslook in.