Kikkererwtensoep met pasta, Italiaanse |
|
4 eetlepels olijfolie 1 fijngesneden ui 1 fijngesneden wortel 1 fijngesneden stengel bleekselderij 1 fijngesneden teentje knoflook 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes 1/2 eetlepel fijngesneden salie 2 blikken kikkererwten (į 400 gr), uitgelekt 1 liter kippenbouillon 200 gr penne (pasta) 2 tomaten in stukjes 6 eetlepels pesto zout, cayennepeper 40 gr geraspte pecorino |
|
BereidingVerhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en salie ± 5 minuten.Voeg de kikkererwten toe en bak die ± 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 20 minuten koken. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Schep de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan en pureer die. Doe de puree in de pan terug, roer er de gekookte pasta en de tomaat door en laat alles nog enkele minuten koken. Voeg de pesto toe en breng de soep met zout en cayennepeper op smaak. Geef de pecorino er apart bij. |
Home > Recepten