Home > Recepten

Slasoep met kaastoastjes

1 ui

2 sjalotten

3 teentjes knoflook

2 eetlepels olie

2 bleekselderijstengels

2 preistengels

1 kropsla

1 1/2 liter water

3 bouillonblokjes (kip of vlees)

8 toastjes of Krisprolls

kruidenkaas met knoflook (bijvoorbeeld Boursin)
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de ui en snipper hem fijn.

Snijd de sjalotjes in ringen.

pel de knoflook en hak hem klein.

Stoof de ui, sjalot en knoflook in de olie.

Maak de selderij en de prei schoon, snij ze in stukken en doe die met de gewassen sla erbij in de pan.

Laat nog enkele minuten stoven.

Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng de soep aan de kook en laat haar zonder deksel nog 5 minuten doorkoken.

Mix de soep en dien haar op met toastjes, besmeerd met kruidenkaas.



Tip: deze soep is ook lekker als u de kruidenkaas er net voor het opdienen door roert.