Bouillon met koriander-muntpesto, heldere |
|
2 teentjes knoflook 1 cm verse gemberwortel 25 gr korianderblad 15 gr munt 25 gr pijnboompitten 2 vleestomaten 125 gr tahoe 2 bosuitjes 9 dl runderbouillon (eventueel van tablet) 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels olijfolie peper, zout 3 eetlepels croûtons met peterselie (Royco) Variatietip: Vervang voor een vegetarische soep de runderbouillon door kruiden- of groentebouillon. Of: Met peterselie-muntpesto: Vervang de koriander door een gelijke hoeveelheid peterselie. |
|
BereidingPel de knoflook en schil de gemberwortel. Was de koriander en de munt en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tahoe in blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Hak de knoflook, gember, koriander, munt, pijnboompitten en het citroensap in een keukenmachine fijn. Schenk de olie in de draaiende machine en meng tot een egale pasta. Breng die op smaak met ruim peper en wat zout. Breng de bouillon aan de kook, voeg de tomaten, tahoe en bosui toe en warm 2 minuten door. Verdeel de pesto over de borden, schep de soep erop en bestrooi met de croûtons. |
Home > Recepten