Home > Recepten

Groentesoep met tartaarballetjes, heldere

150 gr tartaar

1/2 theelepel gehaktkruiden

50 gr sperziebonen

1 rode paprika

2 vleesbouillontabletten

150 gr soepgroente

(versgemalen) zwarte peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de kruiden door de tartaar en rol de tartaar tot kleine balletjes.

Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze in stukjes van ± 1/2 cm.

Was de paprika, maak hem schoon, snijd hem in smalle reepjes en de reepjes in kleine blokjes.

Breng in een pan 1 liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroente

afgedekt ± 8 minuten zachtjes meekoken.

Voeg de paprikastukjes toe en laat die op laag vuur onafgedekt nog ± 1 minuut meekoken.

Breng op smaak met peper.

Verdeel de soep over 4 borden.

Notities

Serveer er met kaas gegratineerd stokbrood bij.