Groentesoep met tartaarballetjes, heldere |
|
150 gr tartaar 1/2 theelepel gehaktkruiden 50 gr sperziebonen 1 rode paprika 2 vleesbouillontabletten 150 gr soepgroente (versgemalen) zwarte peper |
|
BereidingMeng de kruiden door de tartaar en rol de tartaar tot kleine balletjes.Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze in stukjes van ± 1/2 cm. Was de paprika, maak hem schoon, snijd hem in smalle reepjes en de reepjes in kleine blokjes. Breng in een pan 1 liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroente afgedekt ± 8 minuten zachtjes meekoken. Voeg de paprikastukjes toe en laat die op laag vuur onafgedekt nog ± 1 minuut meekoken. Breng op smaak met peper. Verdeel de soep over 4 borden. NotitiesServeer er met kaas gegratineerd stokbrood bij. |
Home > Recepten