Home > Recepten

Ossenstaartsoep met Parelgort

1250 gr ossenstaart

1 middelgrote ui

3 teentjes knoflook

2 stengels bleekselderij

1 theelepel zout

1 3/4 liter water

6-8 eetlepels parelgort

6-8 eetlepels bruine linzen

zout, zwarte peper

peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Een middeleeuwse soep die met lepel, vork en mes moet worden gegeten.



Snijd de ossenstaart in stukken.

Hak de ui en de bleekselderij niet al te fijn.

Hak de knoflook zeer fijn.

Breng het water met de ossenstaart, de groenten en het zout aan de kook en laat het vlees in de gesloten pan in 1 1/2 uur gaar sudderen.

Schuim de soep regelmatig af.

Laat de soep koud worden, koel haar in de koelkast en schep het vet eraf.

Breng de soep weer aan de kook, voeg de parelgort toe en laat de soep ± 45 minuten flink doorkoken.

Voeg, als de gort veel vocht opneemt, water toe.

Voeg de linzen toe en laat de soep nog ± 45 minuten koken tot de linzen gaar zijn, maar niet uit elkaar vallen.

Voeg, als de soep te dik is, nog wat water toe en laat de soep weer aan de kook komen.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de soep, flink bestrooid met gehakte peterselie.