Home > Recepten

Pinda bravoe 2

1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)

200 gr kipfilet in reepjes

1 eetlepel olie

2 kleine gesnipperde uien

100 gr pindakaas

1 gesnipperde groene peper (zaadjes verwijderd)

2 eetlepels fijngehakte selderij

gefruite uitjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Surinaams
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de reepjes kipfilet in de bouillon in ± 10 minuten gaar.

Bak de ui in de olie knapperig goudbruin.

Roer de pindakaas met 5 eetlepels bouillon glad, schenk dit bij de rest van de bouillon en voeg de peper toe.

Laat de soep nog ± 5 minuten trekken.

Schep de soep in kommen en strooi er selderij en gefruite uitjes over.

Notities

Serveer met extra schaaltjes met ± 150 gr rijst (snelkook) en seroendeng.