Home > Recepten

Pindasoep, pikante Surinaamse

2 fijngesneden sjalotten

1 eetlepel olie

1 theelepel geraspte gemberwortel

2 ontvelde, in stukjes gesneden tomaten

1 liter kippenbouillon

1 blaadje laurier

1/2 theelepel pimentpoeder

1/2 theelepel komijnpoeder

1 in blokjes gesneden bakbanaan

1 potje pindakaas (350 gr)

2 eetlepels fijngesneden selderij

1 Madame Jeanette.
  • Omschrijving recept: Soepen; Surinaams
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De Madame Jeanette, een zeer scherpe peper, maakt deze soep lekker pittig.

Wees voorzichtig met Madame Jeanette, de soep wordt gauw te scherp.

Bak 2 fijngesneden sjalotten ± 5 minuten in 1 eetlepel olie.

Voeg 1 theelepel geraspte gemberwortel en 2 ontvelde, in stukjes gesneden tomaten toe en bak die ± 3 minuten mee.

Voeg 1 liter kippenbouillon, 1 blaadje laurier, 1/2 theelepel pimentpoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder en 1 in blokjes gesneden bakbanaan toe.

Breng de soep aan de kook en laat haar ± 30 minuten doorkoken.

Roer 1 potje pindakaas (350 gr) met een beetje hete bouillon los en roer dit door de soep.

Roer er 2 eetlepels fijngesneden selderij door en voeg 1 Madame Jeanette toe.

Laat de soep nog ± 10 minuten doorkoken.

Verwijder de Madame Jeanette voor het serveren.