Pindasoep, pikante Surinaamse |
|
2 fijngesneden sjalotten 1 eetlepel olie 1 theelepel geraspte gemberwortel 2 ontvelde, in stukjes gesneden tomaten 1 liter kippenbouillon 1 blaadje laurier 1/2 theelepel pimentpoeder 1/2 theelepel komijnpoeder 1 in blokjes gesneden bakbanaan 1 potje pindakaas (350 gr) 2 eetlepels fijngesneden selderij 1 Madame Jeanette. |
|
BereidingDe Madame Jeanette, een zeer scherpe peper, maakt deze soep lekker pittig.Wees voorzichtig met Madame Jeanette, de soep wordt gauw te scherp. Bak 2 fijngesneden sjalotten ± 5 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg 1 theelepel geraspte gemberwortel en 2 ontvelde, in stukjes gesneden tomaten toe en bak die ± 3 minuten mee. Voeg 1 liter kippenbouillon, 1 blaadje laurier, 1/2 theelepel pimentpoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder en 1 in blokjes gesneden bakbanaan toe. Breng de soep aan de kook en laat haar ± 30 minuten doorkoken. Roer 1 potje pindakaas (350 gr) met een beetje hete bouillon los en roer dit door de soep. Roer er 2 eetlepels fijngesneden selderij door en voeg 1 Madame Jeanette toe. Laat de soep nog ± 10 minuten doorkoken. Verwijder de Madame Jeanette voor het serveren. |
Home > Recepten