Linsensuppe |
|
Vleeslijst: 250 gr bruine linzen 250 gr gerookt buikspek 1 grote prei 1 kleine ui 2 eetlepels gehakte snijselderij bouquet garni 1 3/4 liter water Groentelijst: 375 gr aardappelen 60 gr spekvet of reuzel 1 ui 1 eetlepel bloem zout, peper 1-2 kleine preien Gehakte peterselie Naar wens: 250 gr rauwe rookworst (eventueel Frankfurters) |
|
BereidingEen traditionele Duitse maaltijdsoep.Hak de groenten van de vleeslijst fijn en doe ze met alle andere ingredienten van de vleeslijst in een ruime pan. Breng dit aan de kook en laat het in een gesloten pan ± 2 uur sudderen, tot het spek net gaar is. Snijd de aardappelen van de groentelijst in dobbelsteentjes, voeg ze aan de soep toe en laat ze mee sudderen. Als u rauwe rookworst gebruikt, moet u ook die nu toevoegen. Smelt in een kleine pan het vet en laat de fijngehakte ui licht bruinen. Roer de bloem erdoor en voeg iets kookvocht toe. Laat dit mengsel 10 minuten sudderen en roer het dan door de soep. Breng de soep op smaak met (weinig) zout en peper. Hak de overgebleven preien zeer fijn, voeg ze met de peterselie aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen. |
Home > Recepten