Home > Recepten

Linsensuppe

Vleeslijst:

250 gr bruine linzen

250 gr gerookt buikspek

1 grote prei

1 kleine ui

2 eetlepels gehakte snijselderij

bouquet garni

1 3/4 liter water



Groentelijst:

375 gr aardappelen

60 gr spekvet of reuzel

1 ui

1 eetlepel bloem

zout, peper

1-2 kleine preien

Gehakte peterselie



Naar wens:

250 gr rauwe rookworst (eventueel Frankfurters)
  • Omschrijving recept: Soepen; Duits
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Een traditionele Duitse maaltijdsoep.



Hak de groenten van de vleeslijst fijn en doe ze met alle andere ingredienten van de vleeslijst in een ruime pan.

Breng dit aan de kook en laat het in een gesloten pan ± 2 uur sudderen, tot het spek net gaar is.

Snijd de aardappelen van de groentelijst in dobbelsteentjes, voeg ze aan de soep toe en laat ze mee sudderen.

Als u rauwe rookworst gebruikt, moet u ook die nu toevoegen.

Smelt in een kleine pan het vet en laat de fijngehakte ui licht bruinen.

Roer de bloem erdoor en voeg iets kookvocht toe.

Laat dit mengsel 10 minuten sudderen en roer het dan door de soep.

Breng de soep op smaak met (weinig) zout en peper.

Hak de overgebleven preien zeer fijn, voeg ze met de peterselie aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.