Linzensoep, Turkse rode |
|
2 eetlepels boter 3 kleine gesnipperde uien 3 teentjes knoflook uit de knijper 1 kop rode linzen, één nacht geweekt en afgegoten 1 theelepel paprikapoeder 2 laurierblaadjes een snufje basilicum 1 theelepel zout versgemalen zwarte peper 2 liter kippen- of runderbouillon 2 eetlepels fijngehakte peterselie |
|
BereidingVerhit de boter in een grote soeppot en sauteer de uien en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.Voeg er de linzen, paprika, laurier, basilicum, zout, peper en bouillon bij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken. Pureer de soep en wrijf haar door een zeef. Verhit nogmaals tot er damp af komt. Serveer de soep, bestrooid met peterselie. |
Home > Recepten