Home > Recepten

Erwtensoep 6

500 gr ossenstaart

2 stukken gegrild spek

500 gr hamlappen

2 rookworsten

1 selderijknol

1 kg prei

1 winterpeen

2 middelgrote uien

2 grote aardappelen

2 pakken spliterwten

1 bosje selderij

versgemalen zwarte peper

bouillonpoeder
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Braad de ossenstaart aan en voeg hieraan een ui toe.

Zet de staart onder water en laat die enkele uren trekken, tot het vlees gaar is.

Snijd het vlees daarna klein.

Snijd de groenten fijn en doe ze samen met de spliterwten in een grote pan.

Voeg 3 liter water en, als het water kookt, de hamlappen en het spek toe.

Voeg naar smaak peper toe en laat de soep ± 1 1/2 uur zachtjes pruttelen.

Neem het vlees uit de pan en pureer de soep met een staafmixer.

Snijd het vlees, het spek en de rookworst in stukjes en voeg die bij de soep.

Voeg er tenslotte het ossenstaartvlees en de bouillon bij en breng de soep op smaak met bouillonpoeder en peper.