Erwtensoep, vegetarische 1 |
|
500 gr spliterwten bonenkruid 500 gr prei 2 uien 1 selderijknol 2 aardappelen 50 gr sojabrokjes 2 theelepels plantaardige bouillonkorrels 1 bosje selderijgroen 1 blokje rooktofu |
|
BereidingZet de erwten en met wat bonenkruid op in 2 liter water en kook ze ± 40 minuten.Maak de preien schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm. Pel en snipper de uien. Snijd de selderijknol in plakken, schil ze en snijd ze in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Voeg na 30 minuten de groenten en de ongeweekte soja bij de erwten en laat alles nog 40 minuten koken tot de soep gebonden en de soja zacht is. Doe er de bouillonkorrels bij. Hak de gewassen selderij fijn, snijd de rooktofu in blokjes en roer beide door de erwtensoep. NotitiesGeef er grof volkorenbrood bij. |
Home > Recepten