Bruine bonensoep met Malheur |
|
350 gr gerookt spek 1 winterpeen 2 teentjes knoflook 2 uien 1 rode en 1 groene paprika boter 2 eetlepels tomatenpuree 1 eetlepel paprikapoeder 1 1/2 liter vleesbouillon 1/2 liter Malheur bier 350 gr bruine bonen zout en versgemalen peper naar smaak 1/2 bosje peterselie licht geslagen ongezoete room Malheur is een bovengistend blond bier van de kleinbrouwerij De Landtsheer uit Buggenhout, Belgie. 6% vol.alc., 14,5 plato stamwortgehalte. Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak. |
|
BereidingSnijd het spek in niet al te kleine blokjes.Schil de winterpeen, was hem en snijd hem in stukjes. Plet de knoflookteentjes. Pel en snipper de uien. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Dit alles heet aanzetten met boter, dan de tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen. Goed door laten verhitten. De bouillon toevoegen en langzaam aan de kook brengen. Het Malheur bier toevoegen, aan de kook laten komen. de bruine bonen toevoegen en een uur zachtjes laten doorsudderen. Op smaak brengen met zout en peper. In grote soepkom serveren en afgarneren met fijngehakte peterselie en de geslagen room. Uiteraard drinken met een glas Malheur. |
Home > Recepten