Bonensoep, Twentse |
|
250 gr witte of bruine bonen 500 gr runderpoelet zout 1 laurierblad 4 kruidnagels 15 gekneusde peperkorrels 500 gr versgesneden erwtensoepgroenten 4 aardappelen 300 gr in reepjes gesneden snijbonen 1/2 bosje peterselie 1/2 bosje selderij bieslook |
|
BereidingWeek de bonen een nacht in 1/2 liter water.Zet het poelet op met 1 1/2 liter water. Schep, als het kookt, het schuim eraf. Voeg het zout, de laurier, kruidnagels en peperkorrels toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes trekken. Voeg de geweekte bonen met het water toe en laat alles nog een uurtje zacht koken. Snijd intussen de aardappelen in blokjes, doe die met de groenten bij de soep en kook ze in 15-20 minuten gaar. Haal de laurier en de kruidnagels uit de pan. Voeg kort voor het serveren de fijngeknipte peterselie, selderij en bieslook toe. NotitiesLekker met grof volkorenbrood. |
Home > Recepten