Home > Recepten

Boerenbonensoep, Frans

1 ambachtelijke rookworst

100 gr katenspek

2 kopjes bruine bonen

1 ui

1 aardappel

een stukje prei

zout, peper

2 kopjes bouillon (van tablet)



U kunt gedroogde bruine bonen gebruiken, mits u ze een nacht laat weken. Kook ze daarna gaar.

Bonen uit blik zijn natuurlijk direct klaar voor gebruik.
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.

Maak de prei schoon en zet hem samen met de aardappel in weinig water op het vuur.

Prak een kwart van de bonen met een vork zo fijn mogelijk of pureer ze.

Doe de bonen samen met de bouillon bij de aardappel en de groenten.

Laat de worst in een pannetje water wellen en snijd hem daarna in plakjes.

Snijd het katenspek in dobbelsteentjes.

Doe het spek en worst ook in de pan en strooi er royaal peper over.

Doe een deksel op de pan en laat alles door en door warm worden.

Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper en serveer direct.