Home > Recepten

Fasolatha (witte bonensoep)

300 gr 1 nacht geweekte witte bonen

2 1/2 liter water

3 fijngehakte uien

1 grote fijngehakte wortel

1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie

1 eetlepel tijm

2 eetlepels fijngehakte selderij

2 eetlepels tomatenpuree

1 1/2 eetlepel olijfolie

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan.

Zet ze onder water en laat ze 2 minuten koken.

Giet al het water af en doe er eenzelfde hoeveelheid schoon water bij.

Breng het aan de kook, voeg de uien, wortel, 1 eetlepel peterselie, de selderij, tijm, tomatenpuree, olie, zout en peper toe en laat dit ± 1 uur sudderen tot de bonen gaar zijn.

Dien de soep heet op, gegarneerd met peterselie.