Home > Recepten

Bonensoep, zomerse

1 ui

1 teentje knoflook

1 rode paprika

1 prei

2 eetlepels boter

1 eetlepel (zonnebloem)olie

300 gr (lams)gehakt

2 eetlepels tomatenpuree

1 takje tijm

1 theelepel chilipoeder

1 liter vleesbouillon

1 literblik witte bonen

1 blikje gemengde bonen in tomatensaus

peper, zout

3 tomaten

peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn.

Ontdoe de paprika van zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ruitjes.

Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in smalle ringetjes.

Roer de boter en de olie in een wok (of braadpan) door elkaar en voeg er dan het gehakt aan toe.

Bak het gehakt rul, voeg de tomatenpuree, de tijm, het chilipoeder en de vleesbouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.

Laat de witte bonen uitlekken en pureer ze met een foodprocessor of staafmixer.

Roer de bonenpuree en de gemengde bonen door de soep, laat ze door en door warm worden en breng de soep op smaak met peper en zout.

Snijd de tomaten kruiselings licht in en dompel ze in kokend water onder.

Trek er daarna de vellen af en snijd ze in stukjes.

Schep de soep in borden of grote kommen en garneer met de peterselie en de tomaatstukjes.

Notities

met enkele stukken Turks brood of stokbrood erbij is dit een complete maaltijd.