Home > Recepten

Wortel-citroensoep

1 sjalotje

1 winterwortel

1 stengel bleekselderij

1/2 citroen

1 eetlepel olijfolie

1 kruidenbouillontablet

zout, peper

1 eetlepel fijngeknipte (knoflook)bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het sjalotje, de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze heel fijn.

Verhit de olie in een pan en fruit de groenten ± 2 minuten.

Boen intussen de citroen goed schoon en rasp een kwart van de gele schil dun af.

Pers de citroen uit en roer het citroensap door de groenten.

Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg 4 dl water en 1/2 theelepel geraspte citroenschil toe.

Breng de soep aan de kook en kook de groenten in ± 7 minuten zachtjes gaar.

Pureer de soep met een staafmixer.

Warm de soep nog even door en voeg naar smaak zout en peper toe.

Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de bieslook in.